Teknologi- og industrifag

Sveising - Klikk for stort bilde

Har du praktisk sans og godt håndlag? Er du interessert i å arbeide med teknologisk utstyr?Dette utdanningsprogrammet er veien til en rekke spennende yrker. Du kan bli sveiser, bilskadereparatør, yrkessjåfør, anleggsmaskin-, landbruksmaskin- eller motormekaniker og en rekke andre yrker.  

Hvorfor velge teknologi- og industrifag? 

Du lærer

  • om produksjonsplanlegging og produksjonsprosesser
  • om automatisering og programmering av roboter
  • om maskiner og produksjonsutstyr
  • om kjøretøy og transport
  • om kjemiske prosesser og kjemiteknikk
  • om helse, miljø og sikkerhet

Du bør være 

  • praktisk anlagt og ha godt håndlag
  • selvstendig og nøyaktig
  • interessert i ny teknologi

Les mer om teknologi- og industrifag på vilbli.no. (OBS: Utdanningsprogrammet het tidligere teknikk og industriell produksjon. Fra høsten 2020 heter det teknologi- og industrifag).

Hvorfor velge Ishavsbyen videregående skole? 

verkstedhåndboka - Klikk for stort bildeVerkstedhånboka

Praktisk fokus

Undervisningen foregår for en stor del i våre godt utstyrte verkstedlokaler. Når maskiner og sveiseverksted er i bruk er det grunnleggende fokus på HMS (helse, miljø og sikkerhet)

Yrkesretting av fellesfagene

I fellesfagene, norsk, engelsk, naturfag og matematikk legges det vekt på yrkesretting, det vil si at lærerne i den grad det er mulig henter eksempler fra det praktiske liv slik at undervisningen der også skal være relevant i relasjon til framtidig yrkesvalg.

Søk skoleplass

Første året - Vg1

Utdanninga til de fleste yrkene tar normalt fire år. Du går de to første årene på skole. Etterpå er det to år opplæring i bedrift som lærling. Du har òg mulighet til å ta Vg3 påbygg slik at du får studiekompetanse.

Hver uke har du opplæring i både fellesfag og programfag.

Andre året - Vg2

Etter Vg1 Teknologi- og industrifag har du disse valgene på Ishavsbyen:

Hver uke har du opplæring i både fellesfag og programfag.

Tredje året 

Du blir normalt lærling og forsetter opplæringa i en godkjent lærebedrift. Læretida er to år, og når du er ferdig med læretida kan du ta fag- og svennebrev

Bli lærling

Veien videre

Yrkesfaglig opplæring fører fram til yrkeskompetanse (med eller uten fag- eller svennebrev). Etter fullført yrkesfaglig opplæring kan du gå ut i arbeid eller ta videre utdanning. Les mer på vilbli.no.