Elektro og datateknologi

Et moderne samfunn er fullstendig avhengig av elektrisitet. Elektrisitet er nødvendig, blant annet som drivkraft, varmekilde og lyskilde. Elektrisk energi brukes i stadig nye områder i private hjem, på fabrikker og kontor, innenfor transport og kommunikasjon, i arbeid og fritid. Er du ute etter en "utdanning med spenning"? Dette utdanningsprogrammet gir deg muligheten til å bli elektriker, flymekaniker, tavle-, signal eller heismontør og en rekke andre yrker. 

Hvorfor velge elektro og datateknologi? 

Du lærer

  • installasjon og vedlikehold av elektriske og elektroniske systemer
  • montering, kobling og programmering av elektriske og elektroniske systemer og anlegg
  • reparasjon av elektrisk utstyr
  • utvikling av nye elektroniske produkter
  • konfigurering og programmering av utstyr og komponenter
  • sikkerhet og dokumentasjon

Du bør være 

  • nøyaktig og systematisk
  • praktisk anlagt og ha godt håndlag
  • serviceinnstilt og ha en logisk tenkemåte
  • kreativ og ha godt fargesyn

Les mer om elektro og datateknologi på vilbli.no

Hvorfor velge Ishavsbyen videregående skole?

Praksis før teori

I programfagene gjennomfører vi undervisningen etter prinsippet "praksis før teori". Elevene arbeider med praktiske oppgaver i en periode på 2-3 uker, deretter bytter vi tema/læreplanmål. Her skal elevene lære seg å planlegge, montere, sette i drift og dokumentere ulike elektriske anlegg som en finner i en moderne leilighet eller enebolig.

1. LukasvWright prøver stolpesko - Klikk for stort bilde

Yrkesretting av fellesfagene

I fellesfagene, norsk, engelsk, naturfag og matematikk leges det vekt på yrkesretting, det vil si at lærerne i den grad det er mulig henter eksempler fra det praktiske liv slik at undervisningen der også skal være relevant i relasjon til framtidig yrkesvalg.

Bedriftsbesøk ​​​

Skolen har et tett og godt samarbeid med næringslivet, derfor benyttes også personell fra ulike bedrifter i undervisningen.

Opplæring i bedrift

I faget Yrkesfaglig fordypning (YFF) gir vi tilbud om opplæring i bedrift til en del elever. Det er de elevene som har lavt fravær kombinert med god orden og adferd som blir prioritert.

Søk skoleplass

Første året - Vg1 

Utdanningen til de fleste yrkene tar normalt fire år. Du går de to første årene på skole. Etterpå er det to år opplæring i bedrift som lærling. Du har også mulighet til å ta Vg3 påbygg slik at du får studiekompetanse.

Hver uke har du opplæring i både fellesfag og programfag.

Andre året - Vg2

Du fortsetter opplæringen innen utdanningsprogrammet du valgte på Vg1. På Vg2 velger du retning, og du kan velge mellom de programområdene som finnes på ditt valgte utdanningsprogram.   

Hver uke har du opplæring i både fellesfag og programfag.

Etter Elektrofag Vg1 har du også mulighet til å velge:

Tredje året - Vg3

Du blir normalt lærling og fortsetter opplæringen i en godkjent lærebedrift. Læretiden er to år, og når du er ferdig med læretiden kan du ta fag- og svennebrev.

Bli lærling

Du har også mulighet til å ta Vg3-Påbygging for å få studiekompetanse. Dette kan du gjøre etter at du har tatt fag- og svennebrev eller etter Vg2.

Maritim elektriker Vg3

Veien videre

Yrkesfaglig opplæring fører fram til yrkeskompetanse (med eller uten fag- eller svennebrev). Etter fullført yrkesfaglig opplæring kan du gå ut i arbeid eller ta videre utdanning. Les mer på vilbli.no