Personlig økonomi på timeplanen

sparegris - Klikk for stort bildeBanksjef i SpareBank 1 Nord-Norge, Lars Nymo Trulsen, har besøkt skolen for å snakke om personlig økonomi med ungdommene.

Faksimile fra avisa iTromsø - Klikk for stort bilde Marthe Holm

Marthe Holm  Sjekker sparemuligheter

Våre elever går ut i ofte godt betalte jobber rett etter skolen, men mange er ikke klar over hvor mye det har å si for videre muligheter at de sparer en del av lønna si.

Banksjefen viste elevene en "kalkulator" som kan brukes til å sjekke hvor mye de kan spare i en rekke ulike yrker, og hvor lang tid det vil ta dem å spare opp til et huslån.

Tjenesten er utviklet av Husbanken og heter Sjef i eget liv

– Interesse for egen økonomi

Lærer August Krokan (29) forteller at klassen har fått en innføring i privatøkonomi i forkant av kurset fra Sparebanken. – Vi har i seks-syv uker nå gått gjennom skattepenger, sparing og forbrukslån. Det er fint å få inn litt fagfolk for å gå i dybden på det, sier han.

– Ser det ut som elevene er interessert i å vite om sin egen økonomi?

– Absolutt. Vi er jo innom en del av det og jeg opplever at elevene som går på denne skolen, som skal ut i arbeidslivet i løpet av de tre neste årene, synes det er viktig – i motsetning til elever som går på studiespesialisering og kanskje skal studere rett etterpå, svarer læreren.

Lærer August Krokan synes det er klokt at elevene får lære om privatøkonomien før de går ut i arbeidslivet - Klikk for stort bilde Marthe Holm

Artikkelen er utdrag fra nyhetssak i avisa iTromsø