Rene hender til rett tid!

markering av handhygienedagen - Klikk for stort bilde Smittevern er livsviktig. Håndhygiene og bruk av personlig beskyttelsesutstyr er helt avgjørende tiltak for å hindre smitte med covid-19 og andre smittsomme sykdommer i helsetjenesten. Men for at det skal ha best mulig effekt må det benyttes riktig, og til rett tid.

Markering av håndhygienedagen

I 2010 bestemte Verdens helseorganisasjon (WHO) at 5. mai skal være verdens håndhygienedag.

Hvert år siden har dagen blitt markert og benyttet som en mulighet til å formidle oppdatert kunnskap om håndhygiene til helsepersonell verden over.

Alle mann til pumpene med håndsprit - Klikk for stort bilde

Informasjon og undervisning

I samarbeid med den nasjonale arbeidsgruppen for håndhygiene, Folkehelseinstituttet og de regionale kompetansesentrene for smittevern, markerte VG2 Helsearbeiderfagelever håndhygienedagen i uke 18.  12HEA, 12HEB og 12 HEC hadde markering i fellesarealer og undervisning i noen VG 1 klasser om håndhygiene.

De som besøkte standen kunne ta håndhygiene-quiz med mulighet for å vinne premier :-)

markering av handhygienedagen - Klikk for stort bilde

markering av handhygienedagen - Klikk for stort bilde markering av handhygienedagen - Klikk for stort bilde