Elever på Stortinget

Stortinget fra Klasserommet - et digitalt besøk - Klikk for stort bilde Vg2 Helsearbeiderfag har hatt prosjekt i samfunnsfag der de var på en digital omvisning på Stortinget.

Stortinget fra klasserommet

For én skoletime forvandles stortingssalen til et klasserom, og klassen snakker direkte med en av Stortingets omvisere via Microsoft Teams. Elevene forbereder spørsmål i forkant, og får i tillegg presentert noen aktuelle tema.

Formålet med Stortinget fra klasserommet er å skape større forståelse for Stortingets rolle gjennom aktuell kunnskapsformidling. Neste stortingsvalg nærmer seg, og Stortinget ønsker å bidra til at elevene kan gjøre gode refleksjoner fram mot valget. Undervisningsopplegget vil gi innsikt i aktuelle tema og gi elevene anledning til å stille de spørsmålene de ønsker.

Fredag 26.mars fikk elever fra vg2 Helsearbeiderfaget anledning til å besøke stortinget digitalt og delta i et undervisningsopplegg fra stortinget. Elevene fikk omvisning av stortingssalen og fikk lære mer om politikk og politiske samarbeid. Elevene syntes at det var artig å være med på et slikt tilbud.

(Noen bilder fra skjermen underveis i undervisningsopplegget:)

Stortinget fra Klasserommet - et digitalt besøk - Klikk for stort bilde  Stortinget fra Klasserommet - et digitalt besøk - Klikk for stort bilde

Stortinget fra Klasserommet - et digitalt besøk - Klikk for stort bilde Stortinget fra Klasserommet - et digitalt besøk - Klikk for stort bilde